Maxa dina vinster med underlay-metoden


Den absolut bästa metoden för att maximera vinster från matched betting är underlay-metoden. Detta är en något komplicerad metod, dock tycker vi den är värd att lära sig. Detta kommer både spara dig tid och ge dig möjlighet att ta dig an bonusar som annars skulle var extremt svåra.

Grunderna

Vi pratar alltid om att closeness är extremt viktigt. För varje spel vi placerar vill vi ha en closeness på minst 95%. En closeness på 95% betyder att vi får tillbaka 95% av de pengar vi har placerat. Alltså, per 1000 kronor vi placerar med 95% closeness får vi tillbaka 950. Vilket betyder att vi förlorar 50 kronor av vår vinst för varje spel. Detta är givetvis något som kan påverka den potentiella vinsten.

Vinner man det första spelet på spelbörsen, och förlorar hos spelbolaget så är man klar med bonusen. Vinner man däremot hos spelbolaget så behöver man forsätta att spela. Och kom ihåg, för varje gång extra vi behöver spela så förlorar vi en del av den potentiella vinsten.

Exempel

Här är två exempel med samma bonus. För att göra det extra enkelt väljer vi Betsafes bonus, 100% i bonus upp till 500 kronor. Omsättningskravet är just nu 6x bonussumman. Den potentiella vinsten från Betsafes bonus har vi bedömt vara mellan 350–450 kronor.

Person 1 vinner sitt första spel på spelbörsen och förlorar sina pengar hos Betsafe och blir därmed klar med bonusen. Baserat på att det var 95% closeness blir vinsten på spelbörsen ca. 950 kronor, därmed total vinst från bonusen 450 kronor.

Person 2 har däremot inte lika mycket flyt. Person 2 vinner sitt första spel hos Betsafe. Vinsten blir den samma som om vinsten hade hänt på spelbörsen, alltså 950 kronor. Därmed – 50 kronor från de 500 kronorna vi fått i bonus. Ytterliggare 1000 kronor placeras hos Betsafe. Återigen vinst hos Betsafe. Nu är 2/3 av omsättningskravet avklarat. Men totalt har vi nu kvar 400 kronor kvar av vinsten. Och ytterliggare ett spel behöver placeras. Oavsett resultat här kommer bonusen vara avklarad. Och vinsten kommer landa på 350 kronor.

Person 1 gjorde en större vinst än person 2. Men sparade samtidigt också tid från att behöva forstätta med omsättningskravet.

För Betsafes bonus så spelar det inte extremt viktigt. 350 kronor är fortfarande en bra betalning sett till hur lite arbete bonusen krävde.

Underlay

En översättning på underlay skulle ungefär vara ”underboka”. Och det är precis det som vi vill göra. Genom att ”underboka” kan vi vara säkra på att maximera vinsten ifall vi vinner hos spelbolaget, samtidigt som vi tar en något lägre vinst ifall vi vinner på spelbörsen.

Vi tar ett nytt exempel med samma bonus som tidigare. Väljer du advanced mode på OddsMonkeys kalkylator får du upp 3 boxar. ”underlay”, ”standard” och ”overlay”. Se bilden här under för att tydligt förstå hur det fungerar.

Kalkylator - underlay

Vi fokuserar på boxen med ”underlay” då det är det som är relevant för den här guiden. ”Bookmaker bet wins = 0”. ”Exchange lay wins = -98,40”. Kort sagt, vinst hos spelbolaget = 0 och vinst på spelbörsen – 98,40.

Under ”standard” kan du se att samma siffror är nästan identiska.  Standard är den vanliga metoden vid Matched Betting. Där ser du att vi ungefär förlorar 50 kronor per 1000 kronor vi spelar för.

Vid ”underlay” ser du att vi går +/- 0 vid vinst hos spelbolaget. Men vi går – 98,40 kronor vid vinst hos spelbörsen.

Säg att personerna i exemplet ovan använde sig av underlay-metoden. Det skulle betyda följande:

Person 1 som vann sitt första spel på spelbörsen, skulle nu vinna 901,60 kronor där i stället för 950 kronor. Precis som innan så är person 1 klar med bonusen. Vinsten där här gången blev 401,60 kronor. Vilket är i mitten av den förväntade vinsten för den här bonusen.

Person 2 däremot vinner alla sina spel hos spelbolaget. Vid vinst hos spelbolaget går nu person 2 +/- 0 kronor, jämfört med tidigare – 50 kronor. Efter att omsättningskravet är avklarat kommer person 2 nu gjort 500 kronor i vinst, i stället för de 350 kronorna i förra exemplet.

Ditt val

Vid bonusar som Betsafes spelar det inte så speciellt stor roll. Man kan se det som att man får bättre betalt om man behöver arbeta med bonusen längre. Samtidigt som man får något mindre betalt om man blir klar med bonusen på en gång. Kom ihåg, det är enbart din vinst som påverkas. Du förlorar aldrig pengar genom underlay, dock kan din vinst både bli större och mindre.

Sen kan man göra en mix, där man använder sig av underlay på det första spelet. Vinner man hos spelbolaget och behöver fortsätta omsätta sin bonus kan man sedan gå börja använda standardläget igen. Dock rekommenderar vi aldrig att du använder dig av overlay.

Det finns även en fjärde box vid kalkylatorn, där det står ”Custom”. Här kan du själv justera. Du ser tydligt hur mycket vinsten blir på de olika ställena. Vi rekommenderar dock enbart detta om du verkligen är insatt och säker på vad du gör.

När Underlay verkligen behövs

För vissa av de mer komplicerade bonusarna måste man använda sig av underlay-metoden för att överhuvudtaget vara garanterad någon vinst. Det är med hjälp av underlay man kan göra bra vinst, även när omsättningskraven är löjligt höga (10x och uppåt).

Vid de stora bonusarna kan det även vara värt att använda sig av ”custom” läget. Om det är en större bonus med 20x i omsättningskrav kan du se till att du tjänar extra mycket om du vinner hos spelbolaget. Samtidigt som du kan vara okej med att göra en betydligt mindre vinst om du snabbt blir klar med bonusen.


Är du ny? Börja här!